Vuxenutbildning

Utbilda dig, komplettera dina gamla betyg, utöka din kompetens inför ett yrke eller inför universitet/högskola.

Akadeva’s vuxenutbildning finns i Stockholm (Sollentuna) och i Västerås. Våra kurser är på heltid och deltid under dagarna. Du väljer själv din studietakt och tider som du önskar. Du kan dessutom välja distans om det passar dig bäst.

Grundläggande vuxenutbildning

Har du läst klart SFI eller behöver komplettera dina betyg för att ta dig vidare i dina studier (gymnasial nivå), kan du läsa vuxenutbildning på grundläggande nivå som motsvarar grundskolan årskurs 1-9. Som vuxen studerar du kurser som är anpassade för vuxna där du förväntas ta eget ansvar för dina studier.

För att studera måste du vara folkbokförd i en kommun från och med 1 juli det år du fyller 20 år.

Upplägg
Du väljer själv din studietakt och de tider du vill studera. Vi har kurser på distans, heltid och deltid under dagarna. Du kan antingen läsa flera kurser samtidigt eller enstaka kurser. Du kan också kombinera med kurser på gymnasial nivå. Utbildningen är kostnadsfri!

Ansökan
Kontakta din kommun och deras avdelning för vuxenutbildning. Där får du information om hur du ansöker. Är du osäker på hur man gör, är du välkommen att kontakta oss för att hjälpa dig vidare i processen.

Se nedan alla våra kurser på grundläggande nivå.

Gymnasial vuxenutbildning

Behöver du komplettera dina gymnasiebetyg för att få behörighet till universitet/högskola eller behöver du ha betyg i gymnasiala kurser, kan du läsa vuxenutbildning på gymnasial nivå. Gymnasial vuxenutbildning är även till för dig som vill läsa en yrkesutbildning.

Som vuxen studerar du kurser som är anpassade för vuxna där du förväntas ta eget ansvar för dina studier.

Upplägg
Du väljer själv din studietakt och de tider du vill studera. Vi har kurser på distans, heltid och deltid under dagarna. Du kan antingen läsa ett kurspaket eller enstaka kurser. Du kan också kombinera med kurser på gymnasial nivå. Utbildningen är kostnadsfri!

Ansökan
Kontakta din kommun och deras avdelning för vuxenutbildning. Där får du information om hur du ansöker. Är du osäker på hur man gör, är du välkommen att kontakta oss för att hjälpa dig vidare i processen.

För att studera kan du tidigast starta hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år.

Se nedan alla våra kurser på gymnasial nivå
Gymnasiala allmänna teoretiska kurser
Gymnasial yrkesutbildning (enstaka kurser eller kurspaket) (länk)

Är du nästa anställd? student? företagare?

Ut på arbete
0
Elever
0
Samarbetspartners
0