Välkommen till SFI, Svenska För Invandrare

Svenska för invandrare (SFI) är en utbildning för dig som inte har svenska som modersmål. Du lär dig grunderna i att läsa och skriva på svenska. Du övar också på att använda språket i din vardag och i ett framtida arbete. All undervisning är gratis. Du kan välja att läsa på dagen, kvällen eller distans.

SFI, Svenska för invandrare

Hos oss får du undervisning och vägledning av våra erfarna SFI lärare. Tillsammans lägger vi upp en individuell studieplan som är anpassad efter dina behov och förutsättningar. Här lär du dig att läsa, skriva, prata och förstå det svenska språket – när det passar dig bäst! Hos oss kan du studera på förmiddag, eftermiddag eller kväll.​

Hos oss får du även

icon

Studievägar

Studieväg 1 (SFI-kurs A och B)
För dig som har kort eller ingen utbildning från hemlandet.

Studieväg 2 (SFI-kurs B och C)
För dig som har grundskoleutbildning från hemlandet och även dig som har kort grundskoleutbildning och är studieovan.

Studieväg 3 (SFI-kurs C och D)
För dig som är studievan, som har en gymnasieutbildning eller högre utbildning från hemlandet.

Klar med SFI? Läs Svenska som andraspråk (SAS)

Samhällsinformation

icon

Individer i behov av svar är varmt välkomna till oss på Akadeva med frågor och funderingar kring olika samhällsfunktioner. Har Arbetsförmedlingen kontaktat dig utan att du förstår vad du ska göra härnäst? Behöver du kanske komma i kontakt med en myndighet eller annan instans gällande viktiga frågor? Du kanske behöver hjälp med att hitta bostad, fylla i blanketter från Försäkringskassan, Migrationsverket eller Arbetsförmedlingen.

På Akadeva har vi flerspråkig personal och vårt mål är alltid att vägleda dig korrekt och tydligt så att rätt information når fram till dig på rätt sätt. Du kan förmedla dina frågor via mail, telefon eller besöka ett av våra kontor under våra öppettider så gör vi vårt bästa för att besvara dina frågor så snabbt som möjligt.

Frågor & Svar

icon

Svenska språket öppnar nya vägar och möjligheter för dig! Genom att studera SFI kommer du snabbare in i det svenska samhället och på den svenska arbetsmarknaden.

SFI är för dig som inte har svenska som modersmål, är bosatt i Sverige och saknar grundläggande kunskaper i det svenska språket. Du kanske är helt ny i Sverige eller har bott här några år och behöver lära dig mer svenska. Du kan studera SFI från och med 1 juli det år du fyller 16 år.

Kontakta din hemkommun för att ansöka till SFI. Din hemkommun har ansvar för att de personer som har rätt till SFI erbjuds utbildning. Utbildningen ska starta så snart som möjligt. Om det inte finns särskilda skäl, ska undervisningen ha påbörjats inom tre månader.

Inga förkunskaper krävs.

Är du nästa anställd? student? företagare?

Ut på arbete
0
Elever
0
Samarbetspartners
0