Utbildning anpassad för dig

Akadeva ger dig möjlighet, oavsett vem du är och vad du kan, att utbilda dig och skaffa dig den kompetens du önskar ha.

Vuxenutbildning

Vi erbjuder vuxna att läsa kurser och program på grundläggande och gymnasial nivå. Inom vuxenutbildningen (komvux) kan du läsa upp dina betyg eller läsa till ett särskilt yrke genom våra olika yrkesutbildningar.

SFI

Hos oss kan du lära dig att tala, förstå och skriva på svenska. Vår duktiga SFI-lärare både utbildar och stöttar dig att komma in i samhället. Vi har kurser på alla nivåer som passar just dig.

Övriga utbildningar

Språkcafé
Vi hjälper dig kostnadsfritt att träna på svenska. I grupp samtalar vi, diskuterar, frågar och svarar, allt på svenska.

Samhälle
Är du ny i Sverige eller vill lära dig mer om svenska samhällsfunktioner? Vi anordnar föreläsningar och seminarier som syftar till att du ska kunna vara självgående i Sverige.

Arbetsmarknad
Vi har utbildningar som ger dig grundläggande kunskaper om hur arbetsmarknaden fungerar, hur arbetslivet är och vad du bör känna till om olika yrken.

Universitet / Högskola / Yrkesutbildning
Vill du studera vidare? Vi hjälper dig att komma in på en utbildning utifrån ditt önskemål och förutsättningar.

Samhällsinformation

Individer i behov av svar är varmt välkomna till oss på Akadeva med frågor och funderingar kring olika samhällsfunktioner. Har Arbetsförmedlingen kontaktat dig utan att du förstår vad du ska göra härnäst? Behöver du kanske komma i kontakt med en myndighet eller annan instans gällande viktiga frågor? Du kanske behöver hjälp med att hitta bostad, fylla i blanketter från Försäkringskassan, Migrationsverket eller Arbetsförmedlingen.

På Akadeva har vi flerspråkig personal och vårt mål är alltid att vägleda dig korrekt och tydligt så att rätt information når fram till dig på rätt sätt. Du kan förmedla dina frågor via mail, telefon eller besöka ett av våra kontor under våra öppettider så gör vi vårt bästa för att besvara dina frågor så snabbt som möjligt.

Är du nästa anställd? student? företagare?

Ut på arbete
0
Elever
0
Samarbetspartners
0